KeresŇĎoptimaliz√°l√°s

keresŇĎoptimaliz√°l√°s (search engine optimizationSEO) a weblap keresŇĎmotorokban val√≥ megjelen√©s√©nek jav√≠t√°s√°t jelenti "norm√°l" avagy nem fizetett keres√©si eredm√©nyekben. √Āltal√°noss√°gban min√©l elŇĎbb, azaz jobban rangsorolva a tal√°lati oldalon √©s t√∂bbsz√∂r jelenik meg egy oldal a tal√°lati list√°ban, ann√°l t√∂bb l√°togat√°st szerez a keresŇĎ haszn√°l√≥it√≥l. A SEO k√ľl√∂nb√∂zŇĎ ter√ľleteket c√©lozhat meg, mint p√©ld√°ul a k√©pkeres√©svide√≥keres√©shelyi keres√©s vagy tudom√°nyos keres√©s, √ļjs√°gcikk-keres√©s avagy ipar√°g-specifikus keres√©s.

Internetes marketing strat√©giak√©nt a SEO figyelembe veszi a keresŇĎmotorok mŇĪk√∂d√©s√©t, az emberek keres√©si hajlam√°t, a keres√©si szavakat vagy kulcsszavakat, a c√©lk√∂z√∂ns√©g prefer√°lt keresŇĎit. Egy weblap optimaliz√°l√°sa √°llhat a tartalm√°nakszerkeszt√©s√©bŇĎl √©s a HTML-k√≥dj√°nak szerkeszt√©s√©bŇĎl, a kulcssz√≥ relevanci√°j√°nak n√∂vel√©se √©s az indexel√©s megk√∂nny√≠t√©se √©rdek√©ben.

A SEO-k r√∂vid√≠t√©s a keresŇĎoptimaliz√°l√≥kra (search engine optimizers) is vonatkozhat, akik a keresŇĎoptimaliz√°l√°st elv√©gzik. A keresŇĎoptimaliz√°l√≥k a SEO-t mind k√ľl√∂n projektk√©nt, mint egy marketingkamp√°ny r√©szek√©nt is szolg√°ltathatj√°k. A SEO taktik√°k a weblap fejleszt√©s√©be √©s diz√°jnol√°s√°ba is be√©p√≠thetŇĎk. A keresŇĎbar√°t kifejez√©s az olyan CMS-ekre, weboldalakra, men√ľkre, k√©pekre, vide√≥kra, online boltokra haszn√°lhat√≥, amelyeken elv√©gezt√©k a keresŇĎoptimaliz√°l√°s folyamat√°t.

Fontos megjegyezni, hogy hab√°r a keresŇĎ c√©gek maguk is t√°mogatj√°k a SEO azon form√°j√°t, ami seg√≠ti az oldalak sikeres felt√©rk√©pez√©s√©t, de sz√°mos keres√©st befoly√°sol√≥ t√©nyezŇĎ √ľzleti titok. √ćgy sok esetben a SEO munka megfigyel√©sre, statisztik√°kra √©s ezekbŇĎl levont k√∂vetkeztet√©sekre szor√≠tkozik, nem pedig a v√°llalatok √°ltal megadott hivatalos ismeretanyagra. Ennek k√∂vetkezm√©nye az is, hogy folyamatban l√©vŇĎ fejleszt√©sek visszacsatol√°si hi√°nya miatt egyes k√∂zvetetten bizony√≠tott mŇĪk√∂d√©si mechanizmusok nem biztos hogy √©rv√©nyesek lesznek √©vek m√ļlva is. A keresŇĎoptimaliz√°ci√≥ ter√ľlet√©n sz√ľks√©ges a folyamatos kutat√°sok √©s vizsg√°latok v√©grehajt√°sa √©s figyelemmel k√∂vet√©se.